Hlavní obsah

Slepice snesla vejce, uvnitř kterého bylo další vejce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Jimmy Biggen z novozélandského Aucklandu se nestačil při jedné ze svých snídaní divit. Ve vajíčku, které otevřel, totiž bylo další menší vajíčko. Tento poměrně vzácný jev má však poměrně jednoduché vysvětlení.

Článek

"Otevřel jsem ho a našel jsem v něm další, úplně kompletní vejce. V ten moment jsem si pomyslel, že to je asi opravdu neobvyklé," uvedl Novozélanďan. Obvyklé to opravdu není, vyloučené však také ne. Někteří chovatelé slípek už totiž něco podobného zažili.

Odborníci v této oblasti tvrdí, že pravděpodobnost tohoto jevu je zhruba jedna ku třem miliónům. Stává se to prý většinou mladým slepicím, které teprve začínají snášet vejce. Ty vyprodukují malé vejce a domnívají se, že jde pouze o žloutek, a tak snesou přes vršek předchozího vajíčka vejce další, a tak vznikne vejce uvnitř dalšího vejce.

Novozélanďan svůj nález nabídl muzeu v Aucklandu, ale dodal, že pokud mu někdo přes internet nabídne za jeho nález peníze, tak muzeum nedostane nic. "Je to byznys," smál se Biggen.

Zájem o podobné jevy se datuje až k roku 1250, kdy farář Albertus Magnus zaznamenal nález vejce se dvěma skořápkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám