Hlavní obsah

Nejvyšší pes světa měří 109 centimetrů a váží 111 kilogramů

Novinky, Famous, Jakub Kynčl
Tucson

Nejvyšší pes světa, modrá dánská doga, žije v arizonském Tucsonu. Od čumáku ke kořeni ocasu má 2,2 metru a když se postaví na zadní, je spolehlivě vyšší než naprostá většina lidí. V kohoutku měří Gigantický George (George the Giant), jak pejskovi jeho majitel David Nasser říká, 109 centimetrů.

Článek

Obří pes váží 111 kilogramů a každý měsíc spořádá krmivo o hmotnosti 50 kilogramů. Kdyby na někoho skočil, dotyčný jen velmi těžko udrží stabilitu. Titul nejvyššího psa na světě převzal od další modré dánské dogy, čtyřletého Titana měřícího "pouhých" 107 centimetrů.

Kancelář Guinnessových světových rekordů věří, že na světě jsou možná ještě větší psi a vyzývá proto celý svět, aby své domácí mazlíčky poměřili a případně poslali do londýnského úřadu míry a váhy ověřené veterinářem k posouzení.

„Tento rekord vzbudil velký zájem o další zvířecí rekordy, takže žádáme celý svět, aby zkontroloval své chlupaté miláčky, protože možná někdo z nás doma chová světového rekordmana,“ vyzval šéfredaktor publikace Craig Glenday.

A jaké rekordní faktory jsou pro autory Guinnessovy knihy zajímavé? Momentálně hledají psa s nejdelšíma ušima, nejmenšího psa na délku, nejstaršího psa, nejmenší kočku a nejstarší kočku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám