Hlavní obsah

Pašerák diamantů převezl z Angoly do Německa bezcenný kamínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Těžko říct, zda měl pašerák diamantů z Angoly štěstí v neštěstí, nebo neštěstí při štěstí. Když ho chytili celníci na letišti ve Frankfurtu a nalezli u něj diamant o údajné hodnotě 65 miliónů korun, vypadalo to s ním dost černě. Jenže znalec drahých kamenů pak celníky a zvláště pašeráka zpražil oznámením, že domnělý „krvavý diamant“ je jen hezkým křemenem, jehož hodnota nepřesahuje pět set korun.

Článek

„Všichni byli překvapení. Zvláště ta osoba, která ho pašovala přes hranice. Myslel si, že má hodnotu v řádech miliónů, ale museli ho propustit, protože navzdory tomu, co si myslel, se nedopustil ničeho ilegálního,“ přiznal mluvčí německé celní policie Jürgen Bland.

Ačkoli byl angolský podnikatel propuštěn na svobodu a nedopustil se žádného trestného činu, vyústěním případu byl velmi nemile překvapen.

„Podle našeho názoru za ten kámen zaplatil nemalé peníze a netušil, že je to bezcenný kamínek,“ dodal Bland.

Státní žalobkyně Doris Möllerová Scheuová pak k případu uvedla: „Místo ztráty svobody přišel o celé jmění. Přesně jak se říká: zločin se nevyplácí.“

Reklama

Výběr článků

Načítám