Hlavní obsah

Chlapec upadl na čínskou hůlku a vrazil si ji nosem do hlavy

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Poněkud kuriózní, ale extrémně nebezpečná nehoda se stala teprve ročnímu čínskému chlapci. Malý Li Ťing-čchao si hrál s čínskými jídelními hůlkami, když upadl a jedna z hůlek mu projela nosem přímo do hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roční Číňan si nosem vrazil hůlku na jídlo až do mozkuVideo: Reuters

 
Článek

Hůlka se dostala opravdu hluboko - až do jeho mozku. Čtyři centimetry hůlky byly uvnitř jeho lebky," uvedl ošetřující doktor Sun Wej pro CNN.

Matka malého chlapce neviděla co se stalo, protože byla v ten moment v jiném pokoji. Jakmile ale uslyšela synův brek, tak okamžitě přiběhla a uviděla, jak leží na zem, brečí a z nosu mu kouká část jídelní hůlky. S chlapcem se okamžitě vydala do místní nemocnice. Lékaři ji varovali, že by bylo velmi nebezpečné zkoušet hůlku vyndat, protože by tím mohli spustit silné krvácení.

Centimetr od smrti

Příbuzný rodiny se nabídl, že je odveze z jejich malé vesnice do bezmála tisíc kilometrů vzdáleného Pekingu. Oba rodiče se dlouhých deset hodin cesty báli, že jejich potomek zemře. Pravá strana jeho těla byla navíc paralyzovaná, což strach rodičů ještě umocňovalo.

Neurochirurgové v Pekingu se také obávali, že vyjmutí hůlky nemusí být bezpečné, a tak chlapci preventivně vyholili hlavu pro případ, že by mu museli otevřít lebku a zastavovat krvácení. Nic takového se však nenastalo, hůlka se zastavila necelý centimetr od kritického místa, jehož narušení by ohrozilo chlapcův život. Děsivá nehoda se tak podle všeho obejde bez jakýchkoli vážnějších následků..

Reklama

Výběr článků

Načítám