Hlavní obsah

V anketě "nejhloupější smrt roku" zvítězili zloději, kteří se odpálili s bankomatem

Novinky, Jakub Kynčl

Tradiční Darwin Awards, tedy ocenění pro nejhloupější smrt v uplynulém roce vyhráli pro rok 2009 dva belgičtí lupiči. Ti dokázali svou výjimečnou nešikovnost a hloupost, když při odpalování bankomatu dynamitem zničili celou budovu banky a sebe zabili.

Foto: Profimedia.cz

Lupiči se odpálili svou výbušninou. Ilustrační foto

Článek

Zakladatelka Darwinovy ceny Wendy Northcuttová vyhlásila dvojici belgický lupičů jako vítěze ročníku 2009 s tím, že jde netypicky o tzv. double, tedy dvojnásobný zásah.

Mysleli si, že jeden utekl

Dva rádoby lupiči se pokusili dostat k cizím penězům 26. září 2009, kdy se rozhodli vybrat peníze z bankomatu pomocí dynamitu. Jenže neodhadli dobře potřebnou kvantitu dynamitu a výbuch tak rozmetal nejen bankomat, ale i celou budovu banky, ve které stál. Záchranáři našli jednoho z pachatelů ještě živého, ale při příjezdu do nemocnice svým zraněním podlehl.

Policisté měli podle kamerových záznamů za to, že druhému zločinci se podařilo uprchnout. To ale jen do té doby, než našli jeho tělo o několik hodin později v sutinách. Šlo o jediné dvě oběti exploze, jelikož nikdo jiný se v té době v budově nenacházel.

Konkurence byla silná

Druhou příčku tentokrát obsadil třicetiletý Shawn Montero, který jel s kamarádem a dvěma dívkami v noci z baru. Čtveřice se však dostala do dopravní zácpy kvůli několika nehodám, které zcela zastavily dopravu. Montero se rozhodl opustit auto a trochu si oddychnout. Ať už chtěl jít na toaletu nebo se jen vzdálit od silnice, přeskočil betonový oddělovač od kraje a zřítil se asi 20 metrů dolů. Nacházel se totiž právě na mostě vedoucím přes železniční trať.

Třetí místo si pak vysloužila Rosanne Tippettová ze Severní Karolíny v USA, která projela se svým mopedem bariéru varující před rozvodněnou řekou přímo do jejích útrob. Pohotový policista ji dokázal ještě zachránit, ale žena obratem skočila zpět ve snaze zachránit svůj milovaný moped a utonula.

Minulé roky nezklamaly

V uplynulých letech vyhráli například muž, který se rozhodl připevnit tryskovou raketu ke svému automobilu a Polák, který si uřízl svou hlavu motorovou pilou, jen aby známým dokázal, jak je odvážný.

Reklama

Výběr článků

Načítám