Hlavní obsah

Anglický kocour si vyrazil trajektem do Španělska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bilbao

Sandi, kocour, který se ztratil v anglickém hrabství Hampshire, se objevil o tři dny později ve Španělsku. Nasedl na trajekt do Bilbaa a prostě odjel. Jeho majitelé Tom a Patricia Austinovi zrzavého kocoura Sandiho usilovně hledali. Netušili, jak daleko se dostal. Teď vědí, že je v pořádku, ale domů se vrátí až za půl roku. Tak dlouho totiž musí zůstat na britské půdě v karanténě.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Kocour se vydal na cesty, teď stráví šest měsíců v karanténě. Ilustrační foto.

Článek

"Austinovi z městečka Lee on the Solent vyvěsili plakáty s jeho fotkou a ptali se po Sandim v celém širém okolí," uvádí list Telegraph. Velmi je ale překvapilo, když jim po třech dnech zavolali ze Španělska. Dozvěděli se, že se Sandi objevil na palubě trajektu Pride of Bilbao, který vyplouval z nedalekého Portsmouthu.

"Za Sandiho nalezení naprosto vděčíme tomu, že má mikročip. Bez toho by ho po objevení na lodi zřejmě dali uspat," říká Tim Austin (67).

"Byli jsme první, kdo Austinovým zavolal. Ztráta kocoura pro ně byla dost traumatická. Teď jsou moc rádi a byli velmi dojatí, když se dozvěděli, že je jejich kocour v pořádku," dodal Matt Ford z organizace Animal Health.

Brian Rees, mluvčí přepravní společnosti, na jejíž lodi se Sandi objevil, konstatoval: "Od chvíle, co byl nalezen, se se Sandim jedná jako s VIP. Na zpáteční cestě do Velké Británie měl kabinu sám pro sebe a k jídlu dostával kuřecí maso a lososa. Myslím, že si ho přišla pohladit většina členů posádky."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám