Hlavní obsah

Čech poprvé vyhrál velký pokerový turnaj. Inkasoval 17,5 miliónu

Právo, Hynek Paštěka
Praha

Třetí ročník pražského pokerového turnaje European poker tour (EPT) vyhrál poprvé Čech. Třiadvacetiletý Jan Škampa během čtyř dnů za sebou nechal 585 soupeřů a za vítězství inkasoval částku 682 tisíc euro, což je zhruba 17,5 miliónu korun. Student ekonomie na pražské Fakultě sociálních věd UK poker hraje pět let, z toho poslední tři roky intenzivně.

Článek

„Poker hraji řádově desítky hodin týdně. Více než dva roky mne hra i živí, a proto je u mne studium zatím na vedlejší koleji,“ řekl Právu mladý šampión a pokračoval: „Vyhrát takový turnaj je samozřejmě výborný pocit. Je umocněný i tím, že se jedná o největší turnaj u nás a většina z 585 soupeřů byli cizinci.“

Jak Škampa uvedl, vítězství mu ještě zatím ani pořádně nedošlo. Proto ani nemá plán, co bude s vyhranou částkou dělat.

„Chtěl bych i nadále cestovat a pokoušet se uspět na dalších velkých turnajích. Konkrétní plány se ale dělají těžko, na výsledky jednotlivých turnajů má velký vliv náhoda,“ přiznává.

Není to jeho první úspěch

„Vyhrát takový turnaj je heroický výkon. Člověk tam sedí čtyři dny osm až deset hodin denně. V Honzově případě nešlo o žádnou náhodu, je jedním z nejlepších hráčů u nás. Na předchozím turnaji EPT skončil čtvrtý, což je také vynikající úspěch, ale je nemožné, aby takové dva úspěchy za sebou byla jen náhoda,“ komentoval Škampův úspěch pro Právo předseda Asociace pokerových klubů Martin Fraško.

Podle něj Jan Škampa svůj úspěch příští rok na jednom z 20 až 30 podobných turnajů zopakuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám