Hlavní obsah

V Indonésii vypustili do vzduchu 10 000 identifikovaných létajících objektů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta

V České republice vyvolaly v letošním roce lampióny štěstí pravděpodobně největší UFO mánii za posledních několik let. A co by teprve Češi dělali, kdyby spatřili roj deseti tisíc létajících lampiónů, které zaplnily v sobotu indonéské nebe. Těžko říci, každopádně zástupci Guinnessovy knihy ohodnotili v pondělí jejich počin jako rekordní.

Foto: Profimedia.cz

Do vzduchu vyletěly tisíce lampiónů štěstí. Ilustrační foto

Článek

Více než deset tisíc papírových lampiónů vyletělo v sobotu do vzduchu z pláže Carnaval v hlavním indonéském městě Jakarta. Přesnější počet vypuštěných lampiónů určovali zástupci Guinnessovy knihy v pondělí a došli k tomu, že bylo lampiónů více než deset tisíc, čímž se stal jejich počin rekordním.

Lampióny štěstí vypouštělo do vzduchu zhruba sedm tisíc lidí, kteří dva dny napjatě čekali na vyjádření ze strany publikace rekordů. Na první pohled bylo ovšem jasné, že loňský lednový rekord z Kolumbie byl pokořen. Tehdy vypustili lidé do vzduchu celkem 3 682 lampiónů.

Rekordní pokus byl o to zajímavější, že ačkoli je Indonésie v těchto týdnech uprostřed deštivého období, tak byla sobotní noc zcela jasná a tisíce svítících lampiónů mohli lidé pozorovat až z mnohakilometrové dálky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám