Hlavní obsah

Hasiči a strážníci marně honili kozu, utekla jim do Kozojídek

– Kozojídky (Hodonínsko)

Toulavá koza si ve středu vystřelila z hasičů a strážníků, kteří ji chtěli odchytit na okraji Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Nejenže jim unikla z jisté pasti, vyhnula se i jejich lasům a upláchla do nedalekých Kozojídek, kde zatím nebyla vypátrána. Ve středu to uvedl mluvčí jihomoravského hasičského sboru Jaroslav Haid.

Foto: Profimedia.cz

Koza nadělala hasičům a policistům více starosti než čekali. Ilustrační foto

Článek

Koza má v uchu identifikační štítek, takže po jejím dopadení nebude těžké vypátrat jejího chovatele. Kolem Veselí se potuluje již dva dny. Jak se ukázalo, nebude lehké ji dopadnout.

Ráno našli kozu strážníci ve třímetrové mezeře mezi ploty areálu veselské správy silnic. Pro jistotu si přivolali na odchyt zvířete ještě hasiče s lany, na jejichž koncích si po vzoru kovbojů udělali oka. Jenže koza vytušila, že by její výlet mohl skončit, našla si díru ve křoví a prchla ke Kozojídkám.

Dnes možná vyhrála, ale hasiči jsou na ni již nachystaní. Doufají, že další pokus pro ně dopadne vítězně. Chtějí ji odlovit s pomocí sítě na volejbal. Zatím se pro ně však koza ukázala jako velmi obratný protivník. Zítra je ale také den.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám