Hlavní obsah

Nejlepším aerolinkám světa záhadně přestávají fungovat záchody v letadlech

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Victoria

Hongkongské aerolinky Cathay Pacific byly v tomto roce potřetí za posledních deset let vyhlášeny těmi nejlepšími na světě. Nyní je ovšem trápí vážný problém, ve velkém jim přestávají fungovat záchody. Věc je tak vážná, že muselo jedno letadlo letící z Rijádu nouzově přistát v Bombaji, jelikož posádka zjistila, že nefunguje ani jedna z deseti toalet.

Článek

Lety aerolinek Cathay Pacific stíhá jedna záchodová pohroma za druhou. Záchody se neustále zacpávají a přestávají fungovat. Už na několik letů musely aerolinky snížit počet odbavených pasažérů, jelikož část toalet nefungovala.

Technici nyní zkoumají, co za problémem stojí. Do letadel instalují nové toaletní trubky a provádějí hluboké čištění toalet.

Mluvčí společnosti Carolyn Leungová uvedla, že ačkoli je přesná příčina blokování toalet nejasná, za nastalou situaci prý někdy mohou i pasažéři.

"Divili byste se, co všechno nacházíme v trubkách, když čistíme naše odpadní systémy. Vyjma žínek či lahviček od léků například i ponožky a další části oblečení. Výjimkou dokonce nejsou ani plyšáci, kteří tam spadnou malým dětem," uvedla mluvčí Cathay Pacific.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám