Hlavní obsah

Finalista SuperStar Poláček: vyhazov z divadla

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Finalista první řady SuperStar Petr Poláček (25) dostal vyhazov z divadla Broadway. Stejně jako Míša Nosková nastoupil do konkurenčního "znepřáteleného" muzikálu Děti ráje a producent Oldřich Lichtenberg mu nemilosrdně podepsal výpověď.

Článek

"Dostal jsem v Dětech ráje jednu z hlavních rolí, byl bych blbej, kdybych odmítnul. Takhle velkou roli mi předtím nikdo nenabídl.  Alternovat se budu v roli Mikyho s Michalem Foretem," řekl Novinkám Poláček. "Trošku jsem čekal, že mě Olda Lichtenberg z jeho muzikálů vyhodí," vysvětlil zpěvák.

Producent Oldřich Lichtenberg nelítostně pohrozil vyhazovem všem hercům z muzikálů, které produkuje, pokud by chtěli přijmout nabídku do Dětí ráje. Sám totiž na tento muzikál podává žalobu a na producenty Michala Bělouška a Viktora Mráze i trestní oznámení. Důvodem sporu jsou práva na písničky Michala Davida, které v Dětech ráje zaznívají. Lichtenberg tvrdí, že jde o protiprávní jednání a veškerá práva vlastní on.

Nosková letěla jako první 

Lichtenberg už vyhodil ze svých muzikálů Míšu Noskovou, stejný osud potkal i Petra Poláčka, který hraje v jeho muzikálu Mona Lisa. Ten by měl nastoupit do Dětí ráje kvůli smlouvě s Lichtenbergem 5. prosince. Do té doby jen bude zkoušet. Míša Nosková říká, že Lichtenberg na to nemá právo.

"Smlouvu jsem si pečlivě s právníkem prostudovala a nic jsem neporušila, tudíž mě vyhodit nemůže. Chtěli po mě podepsat dohodu, to jsem odmítla. Mám v Draculovi smouvu na 50 procent představení, i když mě neobsazuje, můžu naopak já chtít po panu Lichtenbergovi výplatu," dodala Nosková. "Míša mi to říkala, taky to budu ještě řešit," dodal Poláček.

Reklama

Výběr článků

Načítám