Hlavní obsah

Janek Ledecký dal výpověď v divadle

– Praha
Novinky, Gabriela Wolfová

Skladatel a zpěvák Janek Ledecký (47) se po deseti letech rozloučil se svojí domovskou scénou - divadlem Kalich. Důvodem jsou hádky a neshody s vedením divadla. "Jsem teď šťastnější a svobodnější než kdykoli předtím," řekl Novinkám.

Článek

"Neměl jsem čas se divadlu Kalich tolik věnovat a bohužel se pak rozhodovalo o věcech, se kterými jsem zásadně nesouhlasil," řekl Novinkám Janek Ledecký.

"Na muzikály Hamlet mám teď plná práva jen já. Hamleta hráli úspěšně v Koreji a mám s ním další evropské plány," prozradil Ledecký, který už pracuje na novém muzikálu.

Příští rok na podzim uvede své nové dílo, muzikál Jago. V jakém divadle se bude hrát, ale prozradit nechce. "Nechte se překvapit," říká. Vzhledem k tomu, že svůj vánoční koncert, který měl každý rok v Kalichu, přesunul do divadla Hybernia, je tedy možné, že právě tam bude Jankova nová domovská scéna.

Napovídá tomu i fakt, že si do jedné z hlavních rolí v Jagovi vybral Daniela Hůlku, který je hvězdou muzikálu producenta Oldřicha Lichtenberga, který vede divadla Hybernia a Broadway. "Bych byl hrozně rád, kdyby se chopil role Othella. Danovi jsem nějaké věci dal poslechnout, líbily se mu a říkal, že by to bral," prozradil Ledecký. 

Zpěvák a skladatel se teď pečlivě připravuje také na své vánoční turné s názvem Sliby se maj plnit. Turné vyvrcholí 21. prosince v divadle Hybernia. Půjde o Jankův dvoutisící jubilejní koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám