Hlavní obsah

Čůrání opilců na dům vyřešil majitel zavedením elektrického zařízení

– Dublin
Právo, aa

Majitel jednoho obchodu v irském městě Ennis se rozhodl učinit přítrž znečišťování svého majetku. Do zdi nad rohem domu, který si oblíbili jako místo úlevy noční opilci, zabudoval John O'Connor elektrické zařízení, které hrozilo kohokoli za neslušné jednání „ztrestat“. Aby se vyhnul stížnostem postižených, umístil do výše očí tabulku: Pozor, místo je pod proudem. Čůrání na vlastní nebezpečí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Varovný nápis však jednoho opilce neodradil a elektrický „hlídač“ mu vzápětí zasadil do citlivých míst slabou ránu. Postižený s následnou stížností na radnici neuspěl, ale případ vyvolal živou debatu hodnou Chevallierových Zvonokos.

Starosta přišel s návrhem na zřízení dvou míst „močových“ hlídačů. Ti by měli zatím jen o víkendových nocích procházet ulicemi města a kontrolovat, zda si někdo neulevuje mimo veřejná WC, a provinilce pokutovat.

„Jestliže naši dopravní strážníci bývají popliváni za bílého dne, bude dohled nad chováním opilců ve tři ráno velmi nebezpečnou službou,“ oponoval mu představitel opozice.

Objevil se i kompromisní návrh na zřízení internetové stránky hanby, kde by počestní měšťané mohli umístit snímky provinilců, močících na veřejných místech.

Radnice zatím podle BBC k závěru nedospěla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám