Hlavní obsah

Ruskému kojenci se prý na kůži objevují verše z Koránu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Tisíce poutníků se schází ve městě Kizljar v Dagestánské republice u malého devítiměsíčního chlapce. Tomu se na kůži objevují zarudlé fleky, ve kterých někteří spatřují verše z Koránu. Tamější muslimové označují dítě za zázračné a jeho rodině nosí dary.

Článek

Dům malého Ali Jakubova je místem, kde se v posledních dnech schází obrovské množství muslimů. Všichni chtějí vidět na vlastní oči chlapce, na jehož těle se prý každých několik dní objevují růžové skvrnky, několik centimetrů vysoké, které připomínají verše z Koránu, svaté knihy všech muslimů. Po několika dnech opět zmizí.

V posledním případě měl mít chlapec na pravé noze lehce čitelný arabský verš "Buď vděčný Alláhovi". Potvrdil to i tamější duchovní vůdce. Zahraniční novinář, který se přijel na chlapece podívat, prý už stihl vidět jen jedno jediné písmeno poté, co zbytek již zmizel. O malém chlapci informoval mezi jinými také server ABC News propojený se známou americkou televizí ABC.

Malé modrooké dítě přijde navštívit denně nejméně dva tisíce poutníků. V oblasti zmítané válkami a náboženskou nesnášenlivostí jde o výjimečnou událost, kterou je ovšem vzhledem k nepokojům v Dagestánské republice značně těžké objektivně zmonitorovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám