Hlavní obsah

Britka neměla nikdy chodit ani mluvit, přesto nahrála vlastní desku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Lékaři jí předpovídali, že nikdy nebude chodit ani mluvit, natož zpívat. Přesto Lizzie Emehová, dvaatřicetiletá ambiciózní Britka se sníženou schopností k učení, vydala své sólové hudební album.

Článek

Diva ze západního Londýna vytvořila ke svému albu "Loud and Proud“ (Nahlas a hrdě) sama i slova pro všechny písně, přestože neumí číst ani psát.

Album je směsicí popu, jazzu a soulu. Produkovala jej umělecká skupina Heart and Soul.

Lizzie trpí stálým postižením po problematickém porodu. Od čtyř let ale svou snahou popírá verdikty lékařů tím, že se naučila mluvit i chodit.

Lizzie je velmi silná a nepoddajná osobnost. "Když jsem se narodila, lékaři řekli, že nikdy nebudu chodit ani mluvit. Ale já jsem jim dokázala pravý opak. Když jsem stárla, můj stav se sice začal zhoršovat, ale zase jsem se odrazila zpět. Jsem jako gumový míč, jako bumerang. Když mě odhodíte, vždy se vrátím zpět,“ říká sebevědomě postižená zpěvačka.

Emehová má nigerijsko-irský původ. Podle svých slov měla vždy vášeň k hudbě. Podle jejího producenta Marka Williamse měla Lizzie vždy přirozený talent.

Williams jí na desce nahrál basovou a sólovou kytaru. Byl také člověkem, který napsal za Lizzie na papír její slova k písním a přepsal její melodie do not.

Reklama

Výběr článků

Načítám