Hlavní obsah

Devětadevadesátiletá Izraelka po sobě zanechala 1400 potomků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haifa

Izraelka Rachel Krishevská se sice stovky nedožila, potomků na jejím pohřbu ale bylo tolik, jako by žila nejméně desetkrát déle. Kolem její rakve se seskupilo okolo 1400 truchlících potomků z řad synů, dcer, vnoučat, pravnoučat, a dokonce i prapravnoučat. Pravověrná židovka svým dětem vštípila své životní poslání – plodit, plodit a plodit.

Článek

Krishevská se v roce 1929 provdala za svého bratrance Jicchaka, s nímž později zplodila sedm synů a čtyři dcery.

Jako stoupenkyně ultraortodoxního judaismu (patřila mezi charedim) vnímala každé dítě jako obrovský dar a štěstí, stejnou víru pak předala svým potomkům, kteří jí zplodili dohromady 150 vnoučat. Vnoučata pak měla bezmála tisíc pravnoučat. To vše vedlo k tomu, že na konci svého života měla Krishevská až tři sta prapravnoučat. Nikdo si však přesnými čísly není jistý. Každý měsícem totiž přibývají další prapravnoučata.

„My v rodině už jen odhadujeme, že je nás kolem 1400, protože téměř všichni z naší rodinné linie byli požehnáni velkým počtem dětí,“ uvedla jedna z vnuček na pohřbu babičky.

Ač měla Krishevská opravdu výjimečné množství potomků, není v tomto směru rekordmankou. V Izraeli jsou totiž ještě nejméně dvě rodiny, jejichž nejstarší členové, kterým je již přes sto let, mají za to, že už v jejich rodinné linii pokračuje okolo dvou tisíc potomků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám