Hlavní obsah

Michael Douglas si zahraje slavného gay pianistu Liberaceho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Čtyřiašedesátiletý Michael Douglas si zahraje v biografickém snímku slavného gay pianistu známého pod příjmením Liberace. Hýřivého a okázalého hudebníka s divokým soukromým životem doplní na plátně Matt Damon, který ztvární pianistova životního milence Scotta Thorsona. Režie by se měl ujmout Steven Soderbergh.

Článek

V roce 1982 přitom skutečný Thorson žaloval pianistu Liberaceho o 113 miliónů dolarů jako výživné za to, že mu činil řadu let milence a partnera. Hudebník sice skutečně žil se svým gay partnerem, homosexualitu ale celý život veřejnosti tajil.

„Matt bude mým mladým milencem,“ přiznal čtyřiašedesátiletý Michael kanadskému listu The Sun. „Proč ne? Bůh žehnej Mattovi. A pro mě je to o to snazší, on je v nejlepších letech. Já jsem mu řekl, Matte, miluju tě, člověče. Chlapče, musí to být hodně silné. Ale pro něj je to dobré. Rád přijímá nové výzvy. Všichni ti mladí kluci včetně Clooneyho rádi riskují,“ dodal Douglas.

„Michael bude hrát Liberaceho a já jeho milence, Steven to bude režírovat. Viděl jsem se s Michaelem minulou noc. Přišel a řekl mi jen, abych si nachystal jelení lůj. Bude to skvělý film. Moje role je úchvatná. A ta Michaelova? Velkolepá,“ básnil Matt o novém snímku na festivalu v Torontu.

Pianista Liberace zemřel na AIDS v roce 1987, bylo mu sedmašedesát.

Reklama

Výběr článků

Načítám