Hlavní obsah

Pavel Nový i s berlemi žertuje o ochrnutí

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

I po dvou letech od onemocnění západonilskou horečkou herec Pavel Nový (60) stále neodložil berle. Přesto tvrdě bojuje. I když je v invalidním důchodu, hraje v divadle a ve filmu. A o svém postižení dokonce žertuje.

Článek

"Pan docent Kolář mi řekl, doufám, že si Pavle nemyslíte, že budete chodit jako dřív. Tak jsem mu odpověděl: To si teda myslím," řekl Novinkám herec Pavel Nový, který před dvěma roky onemocněl západonilskou horečkou. Ochrnul na celé tělo a naděje na uzdravení mu lékaři dávali minimální.

Po dvou letech herec stále kulhá na pravou nohu. I to je ale obrovský úspěch. Nový se pohybuje pomocí berle, ale jiné omezení prakticky nemá.  "Je to peklo. Kdybych necvičil, tak by to byl konec. Makám a jsem přesvědčený, že chodím díky vůli," prozradil Nový, který nepolevil ani v pracovní činnosti, i když je v invalidním důchodu. "Hraji v divadle, točím filmy, dělám vše jako dřív," řekl Nový. 

Herec po nemoci ochrnul a napadený měl i mozek. "Věřím, že i díky tomu, že v divadle musím mozek neustále zapojovat, ze mě není debil," dodal se smíchem herec.

Reklama

Výběr článků

Načítám