Hlavní obsah

Zpěvák Jakub Smolík slaví třicet let profesionální kariéry

Praha

Česky zpěvák a muzikant Jakub Smolík (49)chystá už za měsíc velký koncert pro své fanoušky a příznivce. V divadle Hybernia pak 16. září oslaví své padesáté narozeniny a také 30 let své profesionální kariéry.

Článek

Pogratulovat mu přijde řada hostů v čele s Michalem Davidem, Alešem Brichtou či Petrem Jandou."Je to opravdu náhoda, že ten den zrovna slavím i své narozeniny. Nijak jsme to neplánovali, ale prostě to tak vyšlo," svěřil se zpěvák.

Na koncert si pozval i dva své dvorní skladatele - Jiřího Zmožka a Zdeňka Bartáka.

"Skoro každý zpěvák si stýská, že je málo nových písniček a nejsou autoři. A já mám to štěstí, že už skoro dvacet let pro mě tito dva hitmakeři píšou jeden šlágr za druhým. Samozřejmě že léty přibyli i další skvělí komponisti a textaři, ale těmto dvěma pánům vděčím za své největší životní hity," říká Smolík.

Kromě velkého koncertu chystá zpěvák pro své fanoušky ještě další překvapení. Právě v těchto dnech natáčí ve studiu nové album plné balad a písniček o lásce.

"Desku jsem pojmenoval po ústřední písni Já za Tebou dál budu stát. Je to jedna z nejsmutnějších, ale zároveň nejsilnějších skladeb, kterou jsem kdy nazpíval. Je o tom, jak těžké je vyrovnat se s tím, když nás navždy opustí ti nejmilovanější," říká zpěvák.

Na albu také poprvé zazní duet v čistě pánském seskupení. A to s Jiřím Zmožkem.

"Zatímco se zpěvačkami jsem natočil spousty společných písní, typicky mužský duet mi v repertoáru chyběl. Proto jsme se rozhodli ho natočit," vysvětluje rodák z Domažlic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám