Hlavní obsah

V Anglii mají psa, který se považuje za kočku

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nailsworth

Jack Russell teriér Chippy trpí zjevnou poruchou osobnosti. Celý život strávil mezi kočkami a nyní se už neumí chovat jako pořádný pes. Štěká už jen zřídka, a to ještě velmi ustrašeně. Pravidelně usíná vedle své kočičí kamarádky v ústavu zabývajícím se ochranou koček Cats Protection League, kde momentálně pobývá jako čestný psí člen.

Foto: Profimedia.cz

Jack Russell teriérově vycházejí často velmi dobře s jinými zvířaty. Ilustrační foto

Článek

Pes Chippy byl odvezen z domu majitelky v městečku Cirencester v britském hrabství Gloucestershire, která chovala několik desítek koček a pečovala o ně jen velmi špatně. Chippyho zaměstnanci Cats Protection League odvezli spolu s kočkami, jelikož na ně byl zvyklý a nechtěl se od jedné z koček vzdálit.

Chippy si s černou kočkou Annie rozumí více než dobře a chová se už spíše jako kočka než pes. Informoval o tom Daily Telegraph.

"Nemohli jsme tam Chippyho nechat, jelikož žil s těmi kočkami celý život. Nikdy se nenaučil, jak být správným psem a veškeré móresy pochytil akorát od koček, takže chodí například i na kočičí záchod. Když to na něj přijde, tak hopsá jako kočka a sem tam se pokouší o zvuk podobný kočičímu předení," uvedla jedna ze zvířecích ošetřovatelek Liz Dartová.

Nechtějí ho od kočky oddělit

K ošetřovatelům v Nailsworth se nejdříve dostala informace, že je psovi 19 let, to se ale nepotvrdilo. Veterinář však určil, že je mu 13 až 15 let. 

"Budeme se pokoušet umístit Chippyho společně s Annie, která se k němu chová velmi ochránářsky. Je to už ale přece jenom starší pes, takže mu hledáme klidný domov. Snesl by sice i děti, ale u starších lidí by se měl asi lépe. Pravda ale je, že bez Annie mu nebude dobře asi nikde," dodala ošetřovatelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám