Hlavní obsah

Jedenáctiletý hoch je prý reinkarnovaný válečný pilot z druhé světové války

– Lafayette
Novinky, Jakub Kynčl

Jedenáctiletý James Leininger z města Lafayette v americkém státě Lousianna je podle svých rodičů reinkarnovaným pilotem z druhé světové války. Jamesovi rodiče Bruce (59) a Andrea (47) tvrdí, že jsou o minulém životě svého syna zcela jasně přesvědčeni a uvádějí svědectví, ze kterých místy až mrazí. O podivném příběhu informoval deník Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Bitva o Iwodžimu probíhala od 16. února 1945 do 26. března 1945.

Článek

Bruce a Andrea Leiningerovi nebyli žádnými zastánci převtělování a života po životě. Jejich syn je však ve věku dvou let přiměl změnit názor. V tomto věku totiž trpěl silnými nočními můrami a neustále se mu zdálo o tom, že byl sestřelen v letadle.

"V záchvatech jeho nočních můr jsme stále nedokázali vypozorovat, co to vlastně říká. Po nějakých dvou nebo třech měsících jsem však šla chodbou a slyšela jsem ho, jak ze spánku mumlá: 'Pád letadla, stroj hoří, pilot nemůže opustit stroj.' Vyděsilo mě to k smrti," uvedla matka chlapce.

Zakrátko se matka syna zeptala, co se stalo jeho letadlu a jak havaroval. Syn jen suše odpověděl: "Havarovalo v ohni. Sestřelil mě japonský pilot." Když dostal posléze chlapec válečnou knihu na prohlédnutí, listoval v ní a po chvíli ukázal na obrázek ostrova Iwodžima v Tichém oceánu. Rodičům řekl, že v tomto místě bylo jeho letadlo sestřeleno.

Dnes si již chlapec nic nepamatuje

Otci to nedalo a v historických knihách zjistil, že v bitvě o Iwodžimu zahynul jediný americký letec, který kompletně odpovídal popisu, jenž jim dal jejich syn. Byl to jmenovec malého chlapce, jedenadvacetiletý James M. Huston Jr. Sestřelen byl 3. března 1945.

Rodina se rozhodla vystopovat příbuzné sestřeleného pilota, kteří byli Jamesovými zjevnými vzpomínkami na válku udiveni. Dnes už si jedenáctiletý James na nic z toho nepamatuje.

"Myslím si, že ten příběh je neuvěřitelný. Nic z toho si nepamatuji, ale mnohokrát jsem slyšel o tom, co se dělo, když mi byly dva roky, a je to opravdu podivné," dodal malý chlapec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám