Hlavní obsah

Zloději v USA vrátili láhev vína v ceně statisíců korun

New York

Láhev vzácného francouzského vína, ukradená minulý týden z jednoho specializovaného obchodu ve městě Hopkinton v americkém státě Massachusetts, se o víkendu vrátila neporušená do rukou majitelů. Spolu s vínem značky Mouton Rothschild z roku 1945 v ceně 20 000 dolarů (asi 358 000 Kč) dostal podnik od zlodějů zpátky i další tři ukradené láhve v ceně od 300 do 875 dolarů.

Článek

Uvedla to v úterý agentura AP. Bezpečnostní kamera zachytila při krádeži trojici pachatelů, kterým se v prodejně podařilo odlákat pozornost obsluhy a odnést si vzácnou kořist. Záznam poté vysílaly místní televizní stanice. Bostonská policie v neděli obdržela telefonát svědka, jenž podezřelé poznal.

Volající je následně kontaktoval a přiměl je odevzdat mu ukradené láhve, které vrátil bostonské policii. Ty se poté dostaly zpět vlastníkovi poškozeného obchodu. V souvislosti s případem nebyl údajně nikdo zatčen.

Láhev Mouton Rothschild stejného ročníku byla podle americké televizní stanice CBS nedávno prodána v aukci za 23 000 dolarů (asi 412 000 Kč). Podle znalců má čtyřiašedesát let starý mok dokonalou chuť a skladován může být po dalších padesát let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám