Hlavní obsah

V Kolumbii se narodilo dvouhlavé tele

Novinky, Jakub Kynčl
Bogota

Minulý pátek se ve vesničce Rivera, nacházející se 235 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Bogoty, narodilo dvouhlavé tele. Proti všem očekáváním přežilo a zdá se být schopné života. Bohužel jsou hlavy tak těžké, že má tele velké problémy s chůzí, jelikož se převažuje. Farmář je však odhodlán ho zachránit.

Článek

Majitel farmy Marino Cabrera, kde se tele Jenifer narodilo, tvrdí, že má zvíře dvě hlavy, ale pouze jeden mozek. Sám říká, že za 30 let chovu dobytka nic podobného neviděl. Pro tele na farmě také okamžitě postavili speciální ohrádku, aby se nepřevažovalo, jelikož váhu své dvojité hlavy nedokáže pořádně ustát.

"Je velmi roztomilé, nádherné. Vidím ho jako krásnou věc, kterou nám Bůh seslal. A seslal ho jednoduše takové, jaké je," uvedla farmářova manželka.

Foto: ČTK

Dvouhlavé tele jménem Jennifer, které se narodilo v Kolumbii.

Farmáři se o tele starají vskutku na výbornou. Jelikož nemá dostatek pohybu, tak ho aspoň masírují, aby ho nebolelo tělo. Tele se těší obrovskému zájmu již nyní, ale v nejbližší době za ním přijedou navíc i lidé z nejrůznějších kolumbijských univerzit, aby podivně zmutované tele odborným okem zhlédli.

Mutací je mnoho

Zvířecích mutací se v poslední době objevilo více. V červnu se například v Rusku narodil býk se dvěma penisy a pěti končetinami. V Číně se v loňském červenci narodilo prase s opičí hlavou a o měsíc dříve byl v Itálii spatřen jednorožec, šlo však jen o zmutovanou srnku. V loňském dubnu se pak na Floridě narodila kočka se šesti končetinami. A aby toho nebylo málo, před dvěma roky se na Novém Zélandu narodilo sedminohé jehně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám