Hlavní obsah

Hluboké výstřihy na pracovišti ženám škodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jednu stranu by jistě většina mužů trend prohlubování výstřihů na pracovišti přivítala jako příjemné zpestření, na stranu druhou ženy kvůli takovému outfitu diskriminuje. Studie percepce ženského odívání na pracovišti prokázala, že mužům se sice ženy v těsných šatech líbí a vítají i hluboké výstřihy, ale takové kolegyně nepovažují za profesionálky a diskriminují je.

Foto: Profimedia.cz

Plicní hypertenze se projevuje mimo jiné i bolestmi na hrudníku a dušností.

Článek

Hluboký výstřih může sice upoutat pozornost, ale ženě profesionálně příliš nepomůže. „Muži, kteří se účastnili výzkumu a kterým byly předkládány fotografie žen z pracoviště v různých stylech oblečení a s různými velikostmi prsou, uváděli, že nejprofesionálnější a nejpohlednější byly ty ženy, které byly decentně oděny a měly střední velikost prsou,“ uvedli k výsledkům autoři studie.

Nejhůře vůbec jsou pak hodnoceny ženy, které nosí těsné kalhoty a krátce střižený top, přičemž jejich pas poněkud překypuje. Tzv. muffinový pas pak pánové hodnotí jako nejméně profesionální a nejvíce rozrušujícím prvkem na pracovišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám