Hlavní obsah

Místo iPodů koupili Němci tašku plnou brambor za 18 tisíc korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Braunschweig

Německá policie se snaží dopadnout gang britských podvodníků. Trojici Britů se podařilo prodat sportovní tašku plnou brambor skupince Němců za 18 000 korun. Němci se domnívali, že jim projíždějící Britové prodávají tašku plnou second-handových iPodů. Domnívali se, že narazili na úžasnou koupi.

Článek

Skupinka tří Britů přesvědčila několik důvěřivých Němců o tom, že jim prodávají hromadu použitých iPodů. Švindlíři před prodejem ukazovali a nabízeli Němcům mnoho elektronických laskomin, mezi nimi například špičkové notebooky či mobilní telefony.

Skupinku Němců ale zaujala až taška použitých iPodů, kterou jim skupinka, na míle vzdálená pravým anglickým gentlemanům, nabídla. Po krátké chvíli se dohodli na ceně 700 euro, tedy zhruba 18 000 korun.

Krátce poté, co proběhl obchod, prodejci rozloučili a odjeli automobilem. Když však Němci  znovu otevřeli tašku, přišli na to, že se v ní nachází pouze dva kilogramy brambor.

Podle policistů se hledají jednoznačně tři Britové - nejenže měli jasný přízvuk, ale navíc řídili vůz s britskou poznávací značkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám