Hlavní obsah

Rakouští studenti mohou při zkouškách využívat přítele na telefonu

Novinky, Jakub Kynčl
Bregenz

Říkáte si, že jste studovali v časech, kdy bylo vše složitější? Dost možná máte pravdu, aspoň tedy porovnáme-li vaše zkušenosti s těmi, které mají středoškoláci v rakouském Bregenzu. Tam jim totiž profesor Reinhard Peter dovoluje v případě neznalosti během zkoušení zavolat tzv. příteli na telefonu, který mu může se zodpovězením otázky pomoci.

Článek

Rakouský profesor Reinhard Peter se nechal inspirovat pořadem Chcete být milionářem a dává svým studentům možnost záchrany, když se dostanou během zkoušení do svízelné situace.

"Mají možnost zavolat doktorům, učitelům a dalším lidem, aby je požádali o pomoc. Tito různí odborníci jsou však mnohdy více nervózní než studenti. Velmi se totiž obávají, že by jejich špatná odpověď mohla negativně ovlivnit známku volajícího," uvedl Peter.

Procházejí všichni

"Mnoho z těch odborníků dostane okamžitě zkouškovou úzkost, jako kdyby byli zkoušeni oni. Jsou velmi nervózní, vědí, že když odpovědí špatně, tak že nezklamou jen sami, ale zklame i student, který jim volá," uvedl s úsměvem Peter.

Profesor dodal, že se zábavná metoda záchrany osvědčila. Od doby, co zavedl používání tohoto systému, tak prý neudělil horší známku než dostatečnou.

Reklama

Výběr článků

Načítám