Hlavní obsah

Nebožtíkovi byla rakev krátká, tak mu uřízli nohy

– Allendale

Mít výšku dva metry není nevýhodou jen zaživa, může se stát problémem i po smrti. Po pěti letech se nyní zjistilo, že zaměstnanec pohřebního ústavu v Jižní Karolíně se tehdy dopustil hrůzného činu. Uřízl nohy dvoumetrovému nebožtíkovi, aby se vůbec vešel do rakve. Až teď, po exhumaci, vyplula hrůzná pravda na povrch.

Článek

Zaměstnanec pohřebního ústavu Michael Cave použil na končetiny zesnulého Jamese Hinese (60), kazatele a hudebníka, elektrickou pilu. Podle listu Daily Mirror tak učinil bez vědomí jeho rodiny.

Jihokarolinský úřad pro pohřebnictví inkriminovaný ústav ve městě Allendale uzavřel a Caveovi uložil pokutu dvě stě padesát dolarů (v přepočtu asi 4700 korun).

Ann Hinesová, vdova po zemřelém kazateli, tvrdí, že to vnímá, jako by její muž zemřel znovu: "Je to jako strhávat si starý strup. Snažila jsem se přes manželovu smrt nějak přenést, ale teď to všechno začíná znovu."

Tělo bylo exhumováno pět let po pohřbu, když se policii donesly zvěsti o činu. Koroner po exhumaci uvedl, že původně dosti nepravděpodobné spekulace se bohužel potvrdily. Kazateli byly nohy uřezány nad kotníky a chodidla byla do rakve uložena samostatně.

Ann Hinesová policii potvrdila, že pro manžela vybrala standardní rakev a nikdo ji neupozornil na to, že by měla vybrat nějakou delší. Ale už na pohřbu se několik lidí, včetně jednoho Hinesova syna, podivovalo, že rakev "vypadá moc malá".

Reklama

Výběr článků

Načítám