Hlavní obsah

V Brazílii pašovali do věznice mobily modelem vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brazilské policii se podařilo zmařit pokus propašovat pomocí dálkově ovládaného modelu vrtulníku do přísně střežené věznice devět mobilních telefonů. Sofistikovanou technickou hračku policisté objevili v automobilu, který náhodně zastavili poblíž nápravného zařízení. Při akci byli zatčeni čtyři muži, uvedl server BBC News.

Článek

Brazilští vězni mobilní telefony masově využívají a díky nim se jim daří pokračovat v kriminálních aktivitách mimo zdi věznice. Jak dokládá případ ze začátku letošního roku, k pašování jednotlivých dílů telefonů dokonce používají poštovní holubi.

Plán dostat do věznice s maximální ostrahou Presidente Venceslau ve státě Sao Paulo byl odhalen pouhou náhodou při rutinní kontrole podezřelého vozidla. V kufru policisté nalezli jeden metr dlouhý model helikoptéry se schránkou upevněnou k jeho spodní části. Uvnitř bylo devět mobilů zabalených do dětské plenky, dalších pět telefonů odhalili uvnitř auta.

Zatčení muži uvedli, že na nákup a přípravu vrtulníku dostali částku v hodnotě 5000 dolarů (asi 95 500 Kč). Stejné peníze by dostali, pokud by se jim s cenným nákladem podařilo uvnitř zařízení úspěšně přistát. Adresátem mobilů byli podle policie s největší pravděpodobností věznění vůdci gangů.

Reklama

Výběr článků

Načítám