Hlavní obsah

Nejstarší pes na světě oslavil 147 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Fenka jezevčíka Chanel oslavila v New Yorku neuvěřitelné 21. narozeniny a je tak oficiálně nejstarším psem na světě. Pokud by byla člověkem, bylo by jí 147 let. Chanel je opravdu stará lady, nemůže již ujít větší vzdálenost v kuse a kvůli očnímu zákalu nosí speciální psí brýle.

Článek

Fenka, jejíž barva srsti se už změnila ze zrzavé na bílou, je krmena speciální stravou skládající se z vařeného kuřete, celozrných těstovin a občas nějaké malé sladkosti.

Majitelé psíka, který již jezevčíka příliš nepřipomíná, Karl a Denice Shaughnesseyovi, žijí v New Yorku a rozhodli se tam psí narozeniny oslavit stylově. Vzali svého miláčka do psího hotelu s lázněmi. Tam na fenku vyjma dortíku čekal i certifikát od zástupců Guinnessovy knihy rekordů. Ten prokazuje, že je doopravdy nejstarším známým psem na světě.

Chanel však není ani omylem absolutní rekordmankou ohledně psího věku. V roce 2003 zemřel v USA 28letý pes Butch a loni opustila svět živých labradorka Bella z v britského Derbyshire, které bylo podle majitelů 29 let, bohužel ale neměli žádný certifikát, kterým by to mohli prokázat. Toho samého věku se údajně dožil i jeden australský honácký pes, který měl žít v letech 1910 až 1939.

Fenka je z útulku

Chanel si majitelé adoptovali z psího útulku ve Virginii ještě jako štěňátko v šesti týdnech.

"Běhávala se mnou pět kilometrů denně. Stále má ráda procházky, ale většinu doby ji už musím nosit. Má ale svou hlavu, když něco nechce dělat, nedělá to. Podívá se na nás tím svým pohledem a většinou je po jejím," uvedla Denice Shaughnessyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám