Hlavní obsah

Extrémní pastevectví: béé-zvadný nápad viděly už milióny lidí po celém světě

– Cardiff
Novinky, Jakub Kynčl

Skupina velšských farmářů a pastevců se stala internetovou senzací doslova přes noc. Navádění ovcí do speciálních obrazců je něco, co lze bez nadsázky označit za extrémní pastevectví. Ovečky na sebe nakonec dostaly i LED osvětlení a proháněly se po poli i v noci, přičemž svítily jako vánoční stromečky. Vše dala dohromady firma Samsung, která klip používá jako reklamu na své televize.

Článek

Již několik miliónů internetových uživatelů vidělo 200 sekund dlouhý klip, ve kterém jsou zvířata manévrována tak, že tvoří například obří ovci, obraz Mony Lisy či pomocí světel na zádech i speciální ohňostroje. Vrcholem je však zřejmě situace, kdy s nimi pastevci hrají i pomocí svých psů klasickou hru Pong.

Firma Samsung, která za celým videem stojí, si pro tento účel najala velšského národního šampióna v pastevectví Gerryho Lewise a s ním i celý tým profesionálních pastevců, kteří mu pomáhali ovce manipulovat do předpřipravených pozic a tvarů. Tvůrci přiznávají, že přestože je video reálné, tak byly během jeho tvorby použity nějaké menší triky a na závěr provedeny drobné retuše.

Je to tak hloupý nápad, až je skvělý

"Filmovali jsme to minulý měsíc. Nenapadlo by mě, že hlavní problém nebude manévrování ovcí, ale sehnání jejich dostatečného počtu. Mnoho ovcí nemohlo být využito už proto, že čekají mladé a bylo by to pro ně příliš stresující," uvedl Matt Smith, spoluzakladatel reklamní agentury, která za klipem stojí.

Filmaři použili během natáčení velké množství ovcí, aby se mohly prostřídat. Dvoudenní natáčení by totiž asi nezvládly. "Nemohli jsme je nechat lítat všude okolo celý den. Jejich LED oblečky byly myslím úchvatné. Je to tak hloupý nápad, až je skvělý," dodal s úsměvem Smith.

Reklama

Výběr článků

Načítám