Hlavní obsah

Finský programátor má místo prstu USB flashku

Novinky, Jakub Kynčl
HELSINKI

Finský počítačový programátor Jerry Jalava měl minulý rok vážnou nehodu na motocyklu, během které přišel o dva články svého prsteníčku. Jalava se rozhodl využít moderních technologií a do protézy, která mu nahrazuje prst, si nechal umístit flash disk o kapacitě 2GB.

Článek

Jalava používá dvougigovou flashku na skladování fotografií, programů a krátkých filmů. Když chce přístroj použít, jednoduše odhrne vrchní "nehtovou část" a vloží prst do USB portu. Prst není permanentně připojený ke zbytku ruky, a tak není problém ho do portu jen vložit a dále pracovat bez něj.

:. Takto vypadá protéza nasazená na ruce.

FOTO: Jerry Jalava, ProtoBlogr.net

Finský nadšenec do moderních technologií už prý plánuje vylepšení svého prstu, tak aby měl větší kapacitu a fungoval i na dálku pomocí bezdrátové technologie.

:. Připraveno k použití...

FOTO: Jerry Jalava, ProtoBlogr.net

"Stávající protéza bude fungovat jako obal na novou verzi, která bude mít odnímatelný nehet," napsal Jerry Jalava na svém blogu ProtoBlogr.net.

:. USB prst je odnímatelný

FOTO: Jerry Jalava, ProtoBlogr.net

Jalavovi musela být část prstu amputována poté, co havaroval se svou týden starou motorkou po kolizi s jelenem nedaleko Helsinek. Nápad na stvoření tohoto výjimečného prstu mu prý vnukli doktoři, kteří poté, co zjistili, že je vývojář softwaru, vtipkovali, že by si měl nechat udělat nějakou speciální mechaniku na prst. A Jalava je poslechl.

Anketa

Líbí se vám "USB prst"?
ano, skvělý nápad
34,6 %
mám smíšené pocity
41,4 %
ne, je to nesmysl
24 %
Celkem hlasovalo 10395 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám