Hlavní obsah

Princ William poprvé o Dianě: Matka je pro mne prázdné slovo

Britský princ William poprvé veřejně promluvil o své matce, princezně Dianě. Rozpovídal se o ní, když se stal patronem stejné charitativní organizace, pro kterou pracovala právě jeho matka. Zmínil, že ztráta blízkého člověka je tvrdá zkušenost. Child Bereavement Charity pomáhá právě dětem , které ztratily rodiče a vice versa matkám, které přišly o potomstvo.

Foto: Toby Melville, Reuters

Princ William

Článek

„Co si moje matka uvědomila tehdy a co si já uvědomuji nyní, je, že ztráta blízkého rodinného příslušníka je jednou z nejtvrdších zkušeností pro kohokoli,“ řekl William.

Pro mnohé včetně mne je matka nyní jen slovo - prázdné a evokující jen vzpomínky
princ William

„Pro mnohé včetně mne je matka nyní jen slovo - prázdné a evokující jen vzpomínky,“ uvedl princ a dodal: „Přesto se mohu celým srdcem oddat kampani ke dni matek. O svátcích jako je den matek jsem cítil a cítím prázdnotu.“

Aktuální kampaň má zvýšit zájem o problémy, jimiž trpí matky, které přišly o děti a děti, které ztratily matky.

Princ sdělil Daily Mailu, že ztráta dítěte nebo rodičů je hrozná. “Zpočátku tu byl pocit velkého šoku a pochybností, jak se tohle mohlo stát právě tobě. Skutečný žal často přijde až mnohem později. Pro mnohé je to žal, který nikdy nepřejde. Život se mění, jak víš, a žádný den neuplyne bez toho, abys myslel, na toho, koho jsi ztratil."

Den matek se v Británii slaví čtvrtý postní víkend. Letos připadá na 22. března.

Williamovi bylo 15, když Diana zemřela při autonehodě mercedesu v Paříži, kde pobývala se svým egyptským milencem Dodim al-Fayedem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám