Hlavní obsah

Jehovistka se proti detektoru lži odvolala, Prima chybu odmítá

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pondělní šesté vysílání primácké reality show Nic než pravda má dohru. První soutěžící totiž využila svého práva a odvolala se proti vyhodnocení jedné z odpovědí. Samozřejmě té poslední, na které vypadla. Skutečnost, že Eva Horňáková podala stížnost, Novinkám potvrdila jak TV Prima, tak i sama soutěžící.

Článek

"Soutěžící Eva Horňáková opravdu podala stížnost na vyhodnocení jedné otázky, nyní dojde k prozkoumání. Stěžovala si na to, že otázka, která zazněla ve studiu měla jiné znění, než ta, na kterou odpovídala na detektoru, to ale není pravda. Otázka zněla zcela stejně na polygrafu i poté ve studiu," řekla Novinkám Irena Maňáková z TV Prima.

"Ano, podala jsem si stížnost. Otázka, na které jsem vypadla, se totiž ptala, zda se mi líbí víc nějaký z kamarádů-klientů, tedy lidí, kteří za mnou chodí do fitness centra. Otázka nezněla kamarádů nebo klientů a já jsem to tedy pochopila jen na lidi, s kterými se vídám ve fitness centru," kontrovala Eva Horňáková.

Jenže z televize Prima zní jiný názor: "Soutěžící vždy podepisuje souhlas s otázkami v přesném znění, v jakém pak mohou zaznít ve studiu. Soutěžící Eva tento souhlas podepsala. Její odvolání by tak bylo platné pouze v případě, že by ve studiu zazněla otázka v jiném znění, než v jakém na ni odpovídala na detektoru lži."

Otázku zodpoví člověk na detektoru lži několikrát

"Proces zpovídání na detektoru lži není vůbec jednoduchý. Nejdříve je soutěžícímu položeno na přeskáčku asi 50 až 80 otázek, přičemž se otázky v průběhu měření třikrát zopakují. Pokud polygraf vyhodnotí odpověď třikrát stejně (pravda/lež), může být otázka zařazena mezi 21 soutěžních, na které odpovídá soutěžící v přenosu," informovala Irena Maňáková z TV Prima.

Pokud se jednou výsledek polygrafu odlišuje, tak je otázka vyřazena z důvodu, že ani detektor lži nemusí být stoprocentní a jen tři konstantní vyhodnocení jsou důkazem důvěryhodnosti otázky a její odpovědi," dodala pro Novinky Maňáková.

Eva Horňáková však stížnost jistě nestáhne, ostatně na ni má právo, stejně jako každý jiný soutěžící. "Můžete odpovědět pravdu, ale mozek to vyhodnotí zase nějakým jiným stylem. Nejsme spolu s přítelem ještě ani rok, to je období bezhlavé zamilovanosti. Prima by si měla uvědomit, že mozek vyhodnotí pocity, ne pravdu a lež. Navíc ta otázka byla směřovaná opravdu jen na lidi z fitness centra," dodala Horňáková.

Americká předloha dostižena

Poslední šesté vysílání reality show Nic než Pravda bylo doposud tím nejdrsnějším, které Prima předvedla. K americké předloze se více než přiblížila a pořad tak začal plnit svou úlohu - šokoval televizní diváky. Recenzi šestého dílu Novinky přinesly již v pondělí večer.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám