Hlavní obsah

Stáž v závěru studia otevírá cestu do zaměstnání

Právo, kil

Již pošesté otevírá česká pivovarnická společnost Plzeňský Prazdroj brány mladým talentovaným lidem. Hledá studenty 4. a 5. ročníků vysokých škol, kteří mají zájem získat praktické zkušenosti v nejrůznějších oborech. Zájemci o placené letní stáže se mohou hlásit dle zvolených oborů do konce března nebo dubna. Ti nejlepší na dvouměsíční stáž navážou školicím programem (trainee) nebo zůstanou v Plzeňském Prazdroji jako plnohodnotní zaměstnanci.

Foto: archiv Plzeňský Prazdroj

Stážisté s generálním ředitele Plzeňského Prazdroje Paolem Lanzarottim.

Článek

Placená stáž trvá celkem 10 týdnů v období letních prázdnin. Jedná se o klasickou pracovní pozici na plný úvazek, kdy stážisté pracují na přidělených reálných projektech. Studenti jsou plně podporováni svými manažery a mají možnost konzultovat projekty s dalšími zaměstnanci i se samotnými řediteli oddělení. Témata letošních stáží jsou již vypsána na kariérních stránkách Plzeňského Prazdroje www.prazdroj.jobs.cz.

Poznají, jak to ve firmě chodí

„Absolvování stáží přináší studentům především praktickou zkušenost s tím, jak to chodí ve velké firmě a co to znamená mít zodpovědnost za reálný projekt, který má dopad na byznys. Zároveň si vyzkoušejí, jaké to je prezentovat výsledky své práce nejvyššímu vedení, jak svůj projekt obhájit a přesvědčit ostatní, že do jejich návrhu má smysl investovat,“ říká Tomáš Srb, Talent manažer Plzeňského Prazdroje.

Nejúspěšnější nohou zůstat

Po ukončení stáží a vyhodnocení výsledků nabídne Prazdroj nejúspěšnějším stážistům trainee programy (Future Leaders Programme nebo technické absolventské trainee programy) či jiné pracovní uplatnění. Loni byly stáže natolik úspěšné, že ve společnosti zůstala pracovat více než polovina stážistů.

Zmíněný Future Leaders Programme je dvouletý program v komerční oblasti, zaměřený na rozvoj budoucích lídrů společnosti. Firma do něj vybírá nejlepší absolventy stáží, kteří mají potenciál a chuť se dále rozvíjet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám