Hlavní obsah

Hlavním nástrojem pracovní komunikace zůstává elektronická pošta

Právo, kil

Nejdůležitějším nástrojem pracovní komunikace je elektronická pošta. Před telefonováním, osobními schůzkami a sociálními sítěmi jí dává přednost 84 % dotázaných pracovníků. Zároveň jim však vadí spamy, zbytečné kopie, hrozba virové nákazy a objemné přílohy. Vyplývá to z průzkumu společnosti GFI Software mezi malými a středními firmami (SMB) v Evropě.

Foto: Profimedia.cz

Více než polovina respondentů kontroluje svůj pracovní mailbox i o dovolených.

Článek

O důležitosti elektronické pošty pro pracovní aktivity svědčí i fakt, že na obdržený e-mail s dotazem odpoví polovina adresátů v průměru do 30 minut, 92 % do 24 hodin a pouze šest procent oslovených odpoví až po týdnu. Průzkum rovněž potvrdil, že pracovní e-maily se staly pevnou součástí soukromého života – tři čtvrtiny respondentů kontrolují svůj pracovní mailbox i o víkendech, přes polovinu o dovolených a čtvrtina využívá pracovní e-mailové adresy také k soukromým účelům.

„Vzdor překotnému rozvoji diskusí na sociálních sítích tento průzkum potvrzuje dominantní postavení e-mailové komunikace v pracovním životě. Ukazuje ale také na hrozby, které jsou spojeny se současnými trendy využívání soukromých zařízení pro pracovní účely (BYOD – přines si svůj vlastní přístroj) či naopak pracovních zařízení i k soukromým účelům. Především malé a střední společnosti by měly přemýšlet o nástrojích pro eliminaci hrozby útoků na firemní sítě prostřednictvím elektronické pošty a o řešeních archivace e-mailů,“ varoval Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení GFI Software v České republice a na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám