Hlavní obsah

Ostravská univerzita pomůže studentům s podnikáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoká škola báňská-Technická univerzita Ostrava (VŠB-TUO) spustila třetí ročník programu Green Light, jehož cílem je motivovat a podpořit zejména vysokoškolské studenty ve vlastním podnikání. Podle slov mluvčí univerzity Kláry Janouškové se studenti se mohou až do 30. října hlásit se svými nápady, vybrané projekty budou na konci programu hodnotit porotci, investoři i publikum.

Foto: Profimedia.cz

Studenti mohou kromě cenných rad získat i nejrůznější služby v hodnotě minimálně padesáti tisíc korun.

Článek

Program Green Light podporuje zajímavé a uskutečnitelné podnikatelské nápady. Zapojení studenti mohou získat nejen cenné rady expertů, ale nejlepší týmy pak i nejrůznější služby v hodnotě minimálně padesáti tisíc korun na další rozvoj svého projektu či možnost setkat se s investory.

Region s nejnižší mírou podnikání

"Moravskoslezský kraj patří mezi regiony s nejnižší mírou podnikání. Náš program pomáhá mladým lidem se začátky podnikání," vysvětlil ředitel Centra podpory inovací VŠB-TUO Martin Duda.

Během uplynulých dvou ročníků se podle mluvčí Janouškové do programu přihlásilo 102 týmů; loni investoři ocenili například navigaci pro nevidomé nebo elektronický stavební deník. Nově se do programu kromě ostravských vysokých škol zapojila i Slezská univerzita v Opavě.

Zkušení pomohou radou

Před výběrem projektů je pro uchazeče připraven workshop, kde si zpracují základní podnikatelský záměr, tak aby například věděli, co bude projektu přinášet zisk. Připraveny jsou ale i různé individuální konzultace s řadou významných odborníků, kteří mladým týmům budou předávat své zkušenosti. Přihlásit se do programu je možné prostřednictvím elektronické přihlášky, kterou spolu s dalšími informacemi najdou zájemci na webových stránkách greenlight.vsb.cz.

Během předchozích dvou ročníků se do závěrečného finále propracovalo celkem 18 projektů. "Mnohé z těchto projektů se dále úspěšně rozvíjí, a to i díky získané následné investici a kontaktům a znalostem z programu Green Light," doplnila Janoušková.

Reklama

Výběr článků

Načítám