Hlavní obsah

Student Agency letos přijme na tři stovky nových zaměstnanců

Novinky, kil

Skupina Student Agency, provozovatel dálkových autobusů a vlaků RegioJet, se chystá během letošního roku přijmout téměř 300 nových zaměstnanců. To je více než deset procent současného stavu.

Foto: Profimedia.cz

Ročně Student Agency přepraví více než 10 milionů cestujících.

Článek

Zhruba 70 jich bude na Slovensku, zbývajících 230 v České republice. Přijímání nových zaměstnanců souvisí s další expanzí společnosti, která se chystá dále rozvíjet ve všech oblastech dosavadní činnosti, nejvíce však v dopravě. Společnost má zájem o absolventy i o zaměstnance s praxí.

Lákají slovenské řidiče do Čech

"Hledáme zkušené programátory a pracovníky IT, lidi do marketingu i manažery," vyjmenovává generální ředitel skupiny Student Agency, Jaroslav Řehůřek, pozice, v nichž je předpokladem vedle kvalifikace i praxe. Stejně tak firma hodlá zaměstnat zkušené řidiče autobusů a za tímto účelem rozjela kampaň lákající slovenské řidiče do Česka.

Absolventi se uplatní jako stevardi

Absolventy či studenty se Student Agency snaží získat převážně na místa palubního servisu v autobusech a ve vlacích. "Zájem máme i o prodejce zájezdů. Většina míst je na hlavní pracovní poměr, hledáme však i brigádníky a nabízíme také zkrácené pracovní úvazky," doplňuje personální ředitelka Student Agency, Renata Sklenářová.

Moraváci nepřijdou zkrátka

Zhruba 100 lidí by mělo najít uplatnění v Brně, 70 na Slovensku a další lidé v Praze a dalších českých a moravských regionech – zejména pak v Moravskoslezském kraji. Na Slovensku půjde především o rozšiřování vlakového personálu včetně tradičních železničářských a provozních profesí. "Máme zažádáno o kapacitu na příští rok, chceme místo tří párů vlaků mezi Bratislavou a Košicemi jezdit dvakrát častěji," připomíná Řehůřek.

Chtějí být nejlepší na trhu

Společnost vedle konkurenceschopných platových podmínek, sází především na značku a firemní filosofii. "Ve všem, co děláme, chceme být na trhu nejlepší a chceme udávat trend a nastavovat standardy. Navíc si myslíme, že u nás má zaměstnanec na rozdíl od velkých koncernových zaměstnavatelů mnohem blíž k zákazníkovi a má od něj rychlou zpětnou vazbu," dodává Jaroslav Řehůřek.

Více než deset milionů cestujících ročně

V současnosti skupina Student Agency zaměstnává 2 300 lidí a je na českém trhu největším prodejcem letenek. Dále provozuje pod značkou RegioJet vlaky v ČR a na Slovensku, stejně jako flotilu žlutých dálkových autobusů. Ročně tak přepraví více než 10 milionů cestujících.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám