Hlavní obsah

JOBDAY nabídne práci v zahraničí

Novinky, kil

Šanci na získání praxe v technických profesích, gastronomii nebo automobilovém průmyslu v Rakousku či Německu a jako bonus prohloubení znalosti cizího jazyka. To vše a řadu dalších informací nabídne návštěvníkům přeshraniční burza pracovních příležitostí JOBDAY.

Foto: Profimedia.cz

EURES stimuluje právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil.

Článek

Akce proběhne v úterý 14. 4. 2015 mezi 10.30 – 14.30 hod. v menze Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (ul. Studentská), která veletrh také pořádá. Partnerem už osmého ročníku je Úřad práce ČR a EURES ČR.

Firmy zvučných značek

Účast na burze pracovních příležitostí potvrdilo celkem devatenáct vystavovatelů. Mezi nimi například německá agentura Unique Personal z Passau, automobilový výrobce Magna Cartech nebo gastronomická společnost ZEELANDIA. Mezi českými zaměstnavateli se objeví mimo jiné Všeobecná zdravotní pojišťovna či společnosti AIMTEC, BOSCH a PARTNERS. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost navázat s nimi cenné pracovní kontakty a předat osobně jejich reprezentantům svůj životopis.

Účastní se zástupci úřadů práce z okolních zemí

„Akce je určená nejen studentům univerzity, ale všem zájemcům o práci z řad široké veřejnosti,“ říká Libor Šimánek, EURES poradce z Krajské pobočky Úřadu práce ČR v Českých Budějovicích.

Své zástupce budou mít na veletrhu i evropské služby zaměstnanosti EURES z českého, německého, rakouského a slovenského úřadu práce. V případě zájmu si lidé mohou na stránkách akce zarezervovat konkrétní termín pro individuální jednání.

„Návštěvníci se dozvědí podrobnosti o životních a pracovních podmínkách v EU, na Islandu, v Norsku, Lichtenštejnsku a Švýcarsku. I to, jakými dovednostmi by měli pro práci v zahraničí disponovat a které profese jsou nejvíce žádané,“ upozorňuje národní koordinátor EURES ČR Miroslav Chytil.

Zájem hlavně o technické profese a kuchaře

V rámci Evropy mají zahraniční zaměstnavatelé v současné době největší zájem o elektrikáře, truhláře, zámečníky, specialisty výroby plastových fólií, ale také pracovníky v gastronomii, sezónní zaměstnance v zemědělství či cestovním ruchu.

Vstup na burzu pracovních příležitostí je pro návštěvníky zdarma. Pořadatelé počítají s účastí až 3 500 lidí. Bližší informace jsou k dispozici na www.jobdaycb.eures.cz.

Zájemcům pomůže EURES

Evropské služby zaměstnanosti EURES působí na území členských států EU/EHP a Švýcarska. Tato celoevropská síť podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého občana EU na volný pohyb pracovních sil. Česká republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie.

V ČR je EURES plně integrován na Úřadu práce ČR. Mezi jeho hlavní aktivity patří mezinárodní i regionální burzy práce, přeshraniční informační a poradenské dny nebo asistence při náborech pro zaměstnavatele. Informace o životních podmínkách a informace o ověřených volných pracovních místech jsou k dispozici na národním (www.eures.cz) a evropském portálu EURES (www.eures.europa.eu).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám