Hlavní obsah

V Žatci se ve čtvrtek a v pátek uskuteční burza práce

V Žatci na Lounsku se ve čtvrtek a v pátek uskuteční po šesti letech burza práce. Nabídku pracovních míst v automobilovém průmyslu, ve zdravotnictví, telekomunikacích nebo pojišťovnictví představí tři desítky vystavovatelů z Česka a Německa.

Foto: Profimedia.cz

V Ústeckém kraji je dlouhodobě nejvyšší nezaměstnanost v zemi.

Článek

Podle slov mluvčí Úřadu práce ČR Kateřiny Beránkové lidé budou moci přímo na místě absolvovat pracovní pohovor. Vážní zájemci o práci by tedy měli s sebou mít i občanský průkaz a životopis. V Ústeckém kraji je dlouhodobě nejvyšší nezaměstnanost v zemi.

Sháňka je po technických profesích

„Poptávka bude zejména po technických profesích. Firmy budou hledat mimo jiné techniky kvality, montážní dělníky, soustružníky, frézaře, obsluhu strojů a zařízení, elektromechaniky a pracovníky se zkušenostmi s lisováním, povrchovými úpravami materiálů a podobně," uvedla Beránková. Do Žatce se sjedou zaměstnavatelé z celého okresu Louny a specialisté tří saských úřadů práce.

Dřív neměli co nabízet

Burza práce se na Lounsku naposledy konala v roce 2008. „Důvodem (přestávky) byl rapidní úbytek pracovních míst, zaměstnavatelé neměli lidem co nabízet, a tak zájem o obdobné akce z jejich strany opadl. Od té doby se tamní trh značně změnil a dnes je situace naprosto odlišná. Zájem o pracovníky projevili i zaměstnavatelé ve zdravotnictví, telekomunikacích a pojišťovnictví," uvedla Beránková.

Šanci mají i absolventi

Burza práce je určena také čerstvým absolventům i studentům a žákům, kterým zástupci úřadu práce poradí při výběru vhodného povolání či studijního oboru. Návštěvníci akce se také dozvědí veškeré podrobnosti týkající se pracovních i životních podmínek v sousedním Německu.

Vstup na akci v žateckém Lidovém domě Panamera je pro návštěvníky i vystavovatele volný, zdarma budou i dva speciální autobusové spoje vypravené z Loun a Podbořan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám