Hlavní obsah

Chcete pracovat v zahraničí? Navštivte burzu práce

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanci na získání praxe ve strojírenství, zdravotnictví, hotelnictví nebo na výletních lodích, a jako bonus prohloubení znalosti cizího jazyka. To vše a řadu dalších možností nabídne přeshraniční burza pracovních příležitostí, kterou organizuje v rámci sítě EURES Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem společně se saským partnerským úřadem práce Agentur für Arbeit Pirna.

Foto: Profimedia.cz

Zváni jsou nejen nezaměstnaní, ale všichni, kteří přemýšlejí o změně zaměstnání.

Článek

Akce proběhne v úterý 23. 9. 2014 mezi 10.00 – 15.00 hodinou v Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem.

Nebude chybět exotika

Novou práci nabídne zájemcům řada firem z celého Německa, Švýcarska a Nizozemí. Na své si přijdou i dobrodružnější povahy: zajímavé pracovní příležitosti mohou získat u významné společnosti Viking Cruises, která hledá zaměstnance na říční a zaoceánské výletní lodě.

Získání zahraničních zkušeností

„Zváni jsou nejen nezaměstnaní, ale i studenti, čerství absolventi a všichni, kteří přemýšlejí o změně zaměstnání nebo chtějí nasbírat pracovní zkušenosti v zahraničí,“ říká Leona Bláhová, EURES poradkyně z Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem.

Návštěvníci akce se mimo jiné dozví veškeré podrobnosti týkající se nejen pracovních, ale i životních podmínek v SRN, a to v rámci individuálního poradenství i během veřejných přednášek. Ty proběhnou v češtině. Po celou dobu trvání burzy budou návštěvníkům k dispozici také tlumočnice, které pomohou v případě potíží s komunikací.

Podpora pracovní mobility

Evropské služby zaměstnanosti EURES operují na území členských států EU/EHP a Švýcarska. Jedná se o tzv. informační a poradenský systém, který podporuje pracovní mobilitu na jednotném evropském trhu práce a stimuluje tak právo každého na volný pohyb pracovních sil. Česká Republika se do systému EURES zapojila v roce 2004, současně se vstupem do Evropské unie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám