Hlavní obsah

Zájem o bezplatné vzdělávání zdravotně postižených zaměstnanců je velký

Novinky, kil

Dva týdny po spuštění informačního systému na internetových stránkách, který umožňuje požádat o úhradu nákladů na vzdělávání zaměstnanců se zdravotním postižením (OZP/OZZ), je zřejmé, že projekt se trefil do černého.

Foto: Profimedia.cz

Smyslem projektu je zvyšování pracovních dovedností osob se zdravotním postižením.

Článek

Podle Anety Slukové, manažerky projektu, se jen během prvního týdne přihlásila dvacítka zájemců a další přibývají prakticky každou hodinou.

„Je to nepochybně zásluhou našich výjezdů po celé republice, kdy na setkáních a školeních seznamujeme zaměstnavatele nejen s možnostmi samotného projektu, ale ve spolupráci se špičkovými odborníky navíc také s problematikou zaměstnávání OZP/OZZ v nejširších souvislostech,“ říká Sluková.

Více než 50 tisíc Kč na zaměstnance

V rámci projektu realizovaného Fondem dalšího vzdělávání jsou zaměstnavatelům hrazeny náklady na samotné vzdělávání zaměstnanců z řad OZP/OZZ až do výše 52 500 Kč na osobu, přičemž počet přihlášených zaměstnanců z jedné firmy není omezen.

Kromě toho se firmám refundují i mzdové náklady zaměstnance po dobu jeho nepřítomnosti v práci z důvodu účasti na vzdělávacích kurzech a dále cestovné, stravné, případně i ubytování.

Podpořit hendikepované na trhu práce

Smyslem projektu je zvyšování pracovních dovedností osob se zdravotním postižením a zdravotním znevýhodněním, a tím posílení jejich konkurenceschopnosti na trhu práce, a to způsobem, který zároveň umožňuje firmám efektivně využít pracovní potenciál těchto zaměstnanců. Jde tedy o šanci pro obě strany.

Projekt potrvá do srpna 2015, a přestože pro přihlašování na stránkách www.vzdelavani-ozp.cz je ještě relativně dost času, zaměstnavatelé by je příliš odkládat neměli. Platí totiž, že v případě vyčerpání finančních prostředků již nebude možné přijímat další žádosti o zapojení do projektu.

Reklama

Výběr článků

Načítám