Hlavní obsah

Podnikatelé mohou opět poměřit síly

Novinky, kil

Podnikatelé mají opět možnost podělit se o své zajímavé příběhy s ostatními a zvítězit v celorepublikovém podnikatelském klání devátého ročníku soutěže Vodafone Firma roku a GE Money Bank Živnostník roku 2014.

Foto: Profimedia.cz

Soutěž dá podnikatelům příležitost ukázat, co umějí.

Článek

Přihlásit se mohou malé a střední firmy působící v České republice s nejméně dvouletou účetní historií a s obratem do 1,5 miliardy korun a živnostníci, kteří jsou minimálně jeden rok vlastníky platného živnostenského listu nebo jiného oprávnění k podnikání.

Musí nejprve zvítězit v kraji

Prvním krokem k celorepublikovému titulu je vítězství v krajském kole. Krajský vítěz posléze v celostátním kole reprezentuje nejen sám sebe, ale celý region.

Zatímco u Živnostníka roku rozhoduje o pořadí v kraji porota na základě podnikatelských příběhů, u vítěze Firmy roku je důležitým faktorem také tzv. finanční „scoring“, který hodnotí finanční stabilitu společností.

Dát podnikatelům příležitost

„Víme, že uspět na trhu není snadné a proto Vodafone podporuje soutěž Firma roku. Jsme rádi, že podnikatelům můžeme dát příležitost ukázat, co umějí, předvést svoje know-how a sdílet zkušenosti,“ uvedla obchodní ředitelka pro firemní zákazníky společnosti Vodafone Czech Republic Milena Linhartová.

Počet účastníků se ztrojnásobil

Loni se do soutěže přihlásilo 6 525 účastníků, což je oproti roku 2006, kdy se konal první ročník, více než trojnásobek. Vítězem Vodafone Firmy roku 2013 se stal výrobce koupelnových koberečků společnost Grund z Královéhradeckého kraje, titul GE Money Bank Živnostník roku získal mistr foukaného skla Karel Sobotka z Libereckého kraje.

Nové kontakty pro rozvoj podnikání

„Jsme rádi, že můžeme být i letos partnerem soutěže Živnostník roku, která nejen nám umožňuje vidět, jak kvalitní a pracovití jsou živnostníci v České republice. Hlavním přínosem pro účastníky je získání nových kontaktů pro další rozvoj jejich podnikání a díky silné medializaci se dostávají do povědomí široké veřejnosti,“ říká ředitel komerčního bankovnictví GE Money Bank Jan Novotný.

Cení se také odpovědnost

Vedle obou zmíněných cen bude udělen rovněž titul Odpovědná Firma roku. Ten oceňuje společnosti, jež svým chováním kupříkladu šetří životní prostředí, nadstandardně naslouchají potřebám svých zaměstnanců nebo se výraznou měrou podílejí na rozvoji regionu, ve kterém působí. Ze 14 krajských finalistů si v roce 2013uvedený titul odnesla strojírenská společnost ZLKL z Olomouckého kraje, která vyvinula motorové vozítko pro hendikepované.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám