Hlavní obsah

Může mi zaměstnavatel nařídit studium mimo můj obor?

Novinky, pro

Řada zaměstnanců se pravidelně setkává s tím, že čas od času je zaměstnavatel vyšle na kurz nebo školení, kde si mají doplnit nebo aktualizovat znalosti ve svém oboru. Co když se ale zaměstnavatel rozhodne vyslat zaměstnance na školení, které s jeho oborem nemá nic společného? Má na to právo? A musí zaměstnanec takové školení absolvovat?

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek
Mám dotaz, jestli mi může zaměstnavatel, když pracuji jako obchodní zástupce, nařídit studium, které je určeno pro účetní a se kterým navíc nesouhlasím? A když už bych na studium nastoupil, zohlední se mi nějak účast na tomto studiu ve mzdě?

Prohlubování kvalifikace

Každý zaměstnanec je povinen prohlubovat si svou kvalifikaci tak, aby mohl řádně vykonávat sjednanou práci, a to i s ohledem na nové trendy v daném oboru. Prohlubování kvalifikace, kterým se rozumí její doplňování, udržování nebo obnovování, se pak zpravidla uskutečňuje formou různých školení nebo kurzů.

Zaměstnavatel může na své náklady zaměstnanci prohlubování kvalifikace uložit (nebo se s ním takto dohodnout), avšak vždy v mezích práce, kterou pro něj zaměstnanec vykonává. Není tedy možné nařídit zaměstnanci účast na školení/kurzu z jiné oblasti – například chemickému laborantovi nelze uložit účast na školení pro personalisty.

Vzhledem k tomu, že prohlubování kvalifikace považujeme za výkon práce, náleží zaměstnanci za účast na takovémto školení/kurzu mzda. Pokud by se tedy zaměstnanec účastnil školení mimo svou pracovní dobu, měl by nárok nejen na základní mzdu, ale také na příplatky (zpravidla za práci přesčas, případně za práci v sobotu a v neděli).

Zvyšování kvalifikace

Zvyšováním se poté rozumí změna hodnoty kvalifikace, případně její rozšíření či samotné získání (například dosažením vysokoškolského vzdělání), které jsou v souladu s potřebou zaměstnavatele – s tím, že sám zaměstnavatel rozhoduje, co je a co není v souladu s jeho potřebami.

Na rozdíl od prohlubování kvalifikace ale zvyšování kvalifikace nelze zaměstnanci jednostranně uložit, protože se zásadně netýká práce, kterou zaměstnanec pro zaměstnavatele vykonává – se zaměstnancem se tedy na jeho účasti na studiu/školení lze jen dohodnout.

Pokud tedy zaměstnanec souhlasí, je zaměstnavatel dle zákona povinen mu během zvyšování jeho kvalifikace poskytovat pracovní úlevy, zejména nezbytné pracovní volno k účasti na studiu/školení, a to s náhradou mzdy ve výši jeho průměrného výdělku.

Shrnutí případu

Vzhledem k tomu, že studium pro účetní nesouvisí zřejmě s náplní práce obchodního zástupce, nemůže vám zaměstnavatel účast na tomto školení nařídit – tedy i za předpokladu, že by se jednalo o studium v zájmu zaměstnavatele (zvyšování vaší kvalifikace), může se s vámi na vaší účasti na tomto školení pouze dohodnout.

Po dobu vašeho studia byste měl od zaměstnavatele nárok na pracovní úlevy, zejména na pracovní volno s náhradou mzdy za dobu, po kterou by studium zasahovalo do vaší pracovní doby.

Odpovídal David Borovec z advokátní kanceláře Randl Partners, člen Ius Laboris.

Reklama

Související témata:

Související články

Poradna: Jak se bránit kameře?

Zaměstnavatelé se v poslední době snaží zavádět na svá pracoviště kamerové systémy. Poukazují přitom většinou na snahu ochránit své obchodní tajemství...

Výběr článků

Načítám