Hlavní obsah

Energetici ocení nejlepšího fyzikáře

Novinky, kil

O Silvestrovské noci skončí možnost přihlásit učitele do ankety Zlatý Ámos. Ta už dvacátý rok oceňuje nejoblíbenější pedagogy z celé ČR. Letos poprvé bude udělen také titul ČEZ Ámos, který získá nejpopulárnější fyzikář.

Foto: archiv AMI Communications

Současná Zlatá Ámoska Růžena Hlůšková ze ZŠ v Kunovicích s dětmi.

Článek

Žáci základních a středních škol mohou své favority do ankety přihlásit do konce roku. Přihláška musí obsahovat zajímavou příhodu prožitou s navrhovaným učitelem a také sto podpisů osob, které s nominací souhlasí. Během prosince stačí vyplnit elektronický formulář na adrese www.zlatyamos.cz, přílohy lze dodat do konce ledna.

ČEZ Ámosem bude nejlepší fyzikář

Všichni nominovaní fyzikáři se kromě hlavního titulu utkají také o speciální cenu ČEZ Ámos. Každý z nich bude mít na intranetu ČEZ svůj medailonek a zaměstnanci budou moci hlasovat. Mezi energetiky je řada rodičů, jejichž děti baví fyzika, a je tudíž pravděpodobné, že mnozí z nich budou znát nominované pedagogy z třídních schůzek. ČEZ Ámos pro své žáky získá exkurze do provozů elektráren a vstupenky do technických center, například do Techmanie, IQ parku nebo IQ landie.

Žáky je těžké nadchnout pro techniku

„S učiteli spolupracujeme prostřednictvím Klubu světa energie, jenž fyzikářům pomáhá učit poutavěji. Podporujeme také matematické a fyzikální olympiády a pořádáme exkurze do našich provozů. Fyzikáře oceňujeme zejména proto, že víme, jak těžké je žáky pro technické předměty nadchnout. Ty, kterým se to daří, obdivujeme. Sdílíme s nimi stejný cíl,“ říká Pavel Puff, manažer útvaru strategický nábor Skupiny ČEZ.

Reklama

Výběr článků

Načítám