Hlavní obsah

Podpora práce z domova roste

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oborníci přikovaní ke kancelářskému stolu se již brzy stanou menšinou. Průzkum společnosti Regus, zahrnující 26 000 manažerů v 90 zemích, ukázal, že konkrétně v České republice pracuje téměř polovina (49 %) vedoucích pracovníků flexibilně alespoň polovinu týdne.

Foto: Profimedia.cz

Flexibilní práce může být přínosem pro všechny zainteresované.

Článek

Někteří šéfové mají obavy, zda je možné zaměstnance na dálku motivovat a řídit. V uvedeném průzkumu ale 45 % českých respondentů (a 55 % celosvětově) uvedlo, že efektivní řízení zaměstnanců pracujících na dálku je snadno proveditelné.

Přínos pro všechny

Podle výkonného ředitele společnosti Regus Rudda Doggena je flexibilní práce, pokud ji vedení společnosti správně využije, přínosem pro všechny zainteresované.

„Podnikatelé, se kterými jsme hovořili, nám sdělili, že klíčovou roli v řízení na dálku hrají důvěra a svoboda. Jsou-li tyto předpoklady splněny, spočívají výhody zejména ve vyšší produktivitě, lepším udržení stávajících pracovníků a v nižších provozních nákladech,“ zdůrazňuje Doggen.

Mladí tomu fandí

Možnost flexibilní práce má obzvláště velký význam pro mladší zaměstnance. 45 % respondentů v České republice se domnívá, že mladší a méně zkušení zaměstnanci získají díky práci na dálku větší zodpovědnost.

Navíc existuje názor, že flexibilní práce vytváří nový druh interakce mezi manažery a členy jejich týmů. Padesát procent respondentů se domnívá, že řízení na dálku přispívá k posílení profesionálních vztahů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám