Hlavní obsah

Zájem o stáže ve firmách stoupá

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již více než 1 000 lidí po celé ČR se zapojilo do projektu Stáže ve firmách – vzdělávání praxí a jejich počet i nadále stoupá. Cílem dvouletého projektu je zajistit stáž pro 5 000 osob a zakotvit systém stáží do české legislativy.

Foto: Profimedia.cz

V rámci projektu jsou nabízeny stáže v oblasti od ekonomiky, přes počítačové programování až po strojírenství.

Článek

O jedno volné místo na trhu práce se uchází v současné době téměř 20 uchazečů. Nezaměstnaní se potýkají nejen s omezenou nabídkou práce, ale leckdy také s nedostatečnou praxí. Z tohoto důvodu Fond dalšího vzdělávání, příspěvková organizace Ministerstva práce a sociálních věcí, realizuje projekt s názvem Stáže ve firmách – vzdělávání praxí, který pomáhá primárně osobám znevýhodněným na trhu práce.

Projekt je určen primárně lidem, kteří marně shánějí zaměstnání například z důvodu nedostatku praxe po studiu nebo dlouhé odmlky kvůli rodičovské dovolené či z jiných příčin.

Už 170 absolventů

„Díky této inovativní formě vzdělávání už 170 stážistů úspěšně dokončilo stáž a odneslo si certifikát dokládající jejich praktické dovednosti. Některým z nich pak poskytovatel stáže nabídl další spolupráci. To jsou reálné dopady našeho projektu, které napomáhají řešit neutěšenou situaci na pracovním trhu.“ říká k projektu Jan Vitula, ředitel Fondu dalšího vzdělávání.

K dnešnímu dni dochází na stáž do firem více než 1 000 stážistů po celé republice, od začátku projektu pak již bylo zahájeno 1 430 stáží u téměř 900 poskytovatelů a zájemců stále přibývá.

Oboustranně výhodný projekt

Projekt vítají i poskytovatelé stáží, jak potvrzuje i Vladimír Krajčík, který byl mentorem stážistů na Vysoké škole podnikání v Ostravě: „Systémový projekt, který vzdělává formou stáží, v českém prostředí podle mého názoru už dlouho chyběl. Přitom nabízí celé množství výhod jak pro firmy, které si mohou mnohem efektivněji a bez zbytečných rizik volit budoucí zaměstnance, tak i pro stážisty, kteří díky projektu získají praxi.“

Široké spektrum nabídky

V rámci projektu jsou nabízeny stáže v oblasti od ekonomiky, marketingu a reklamy přes počítačové programování až po strojírenství, stavebnictví či automobilový průmysl. Zájemci si momentálně mohou vybírat z nabídky více než 90 šablon stáží.

Nezávazně se registrovat do projektu je možné přes webové stránky www.stazevefirmach.cz, kde je k dispozici obsáhlý katalog stáží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám