Hlavní obsah

Přes celkový úbytek středoškoláků zájem o obor IT roste

Právo, kil

Přestože do lavic středních škol v ČR letos poprvé usedlo o 3800 studentů méně než loni, což je zapříčiněno populačně slabšími ročníky, zájem o obory informačních technologií naopak roste.

Foto: archiv SSŠVT

Studenti SSŠVT v hodině výuky.

Článek

O tom, že chtějí být budoucím „ajťákem“, se letos rozhodlo podle odhadu zástupců Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze (SSŠVT) více než 4000 studentů, což je zhruba o stovku více než loni. Vede je k tomu nejen touha pracovat v IT oboru, pokračovat ve studiu na vysoké škole a vydělávat nadprůměrné částky, ale mnohdy i nastartování vlastního podnikání ihned po škole.

Netřeba se bát maturity

„Zájem o studium IT neustále roste, ačkoli se mnoho studentů obává, že naše škola je těžká a neuspějí u maturit. Není tomu tak, studium úspěšně absolvuje až 97 % žáků. Z toho více než 95 % jich pokračuje bez obtíží na vysoké škole,“ potvrzuje ředitel Soukromé střední školy výpočetní techniky v Praze Martin Vodička.

Studenti jsou připraveni od teoretických poznatků z oblasti IT přes širokou škálu praktických dovedností pro práci v nejrůznějších sférách výpočetní techniky až po úzce zaměřené specializace. Mohou při studiu složit prestižní mezinárodní kurzy týkající se informačních technologií Cisco Academy a Autodesk Academia.

Talentovaní se prosadí už během studia

Dokonce někteří výjimeční absolventi již na škole slaví úspěch s mezinárodně zajímavými projekty. V šestnácti vymyslel student Jakub Rož web na školní zápisky Školní sešit.cz. Prorazit s ním chce i v Americe.

„Na úspěšné studenty jsme skutečně hrdí a dokládá to, že připravit se kvalitně na život a podnikání lze i na střední škole,“ říká ředitel Martin Vodička.

Reklama

Výběr článků

Načítám