Hlavní obsah

Do Windows 10 míří reklamy. Dají se ale vypnout

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft začala v operačním systému Windows 10 koketovat s reklamou. Uživatelům ji zobrazí přes celou zamykací obrazovku. Tato nová funkce se však dá jednoduše vypnout, uvedl server Hardware.

Foto: repro hardware.info

Reklama se ve Windows 10 zobrazuje na zamykací obrazovce.

Článek

Windows 10 dovolují uživatelům zobrazovat na zamčené obrazovce obrázky z internetového vyhledávače Bing. To je poměrně praktické, protože místo jediného pozadí jich mají k dispozici celou plejádu a mohou stále objevovat něco nového.

V rámci tohoto konkrétního nastavení se však lidem začala v poslední době zobrazovat mezi náhodnými obrázky také reklama. Podle zkušeností především zahraničních uživatelů se na zamykací obrazovce zobrazují hlavně upoutávky na nejrůznější hry a filmy.

Foto: repro hardware.info

Samotný americký gigant však novinku jako reklamu neoznačuje. Tvrdí, že jde o zábavná fakta, tipy, triky a další podobné informace.

Koneckonců přesně pod tímto označením najdou zmiňovanou funkci lidé také v nastavení zamykací obrazovky. Stačí posuvníkem vypnout přijímání „zábavných“ dat a reklama se již zobrazovat nebude.

S reklamou koketoval americký počítačový gigant už ve Windows 8. V roce 2012 ji zobrazoval v některých programech, jak je vidět na snímku níže. [celá zpráva]

Foto: Microsoft

Reklama v programech ve Windows 8

Windows 10 v současnosti běží na více než 200 miliónech přístrojů a Microsoft očekává, že do roku 2018 bude mít jeho nový operační systém více než jedna miliarda přístrojů. Úspěch Windows 10 tkví především v tom, že Microsoft radikálně změnil licenční politiku tohoto operačního systému. Lidem nabízí desítky jako aktualizaci zadarmo.

Nárok na bezplatný upgrade mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. U desktopové i mobilní verze systému je bezplatný upgrade možný pouze do července, tedy během prvních 12 měsíců od uvedení na trh.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám