Hlavní obsah

Nový Firefox opravuje kritické bezpečnostní chyby

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla vydala tento týden další verzi internetového prohlížeče Firefox. Novinka s pořadovým číslem 37 přináší řadu vylepšení, hlavně ale opravuje několik kritických bezpečnostních zranitelností, které mohou zneužít počítačoví piráti.

Foto: Mozilla

Internetový prohlížeč Firefox od společnosti Mozilla

Článek

Právě kvůli bezpečnostním trhlinám vyšla nejspíše nová verze s předstihem. „Nová verze Firefoxu s číslem 37 měla původně vyjít 7. dubna. Mozilla se ale rozhodla cyklus posunout,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„Poslední verze prohlížeče Firefox 37 obsahuje záplaty více než tuctu bezpečnostních problémů včetně několika zranitelností označených jako kritické,“ varoval bezpečnostní analytik Pavel Bašta z Národního bezpečnostního týmu CSIRT, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Trhliny může podvodník zneužít k propašování škodlivého kódu na cizí pevný disk. Jediné, co pro to musí udělat, je podstrčit mu speciálně upravenou podvodnou stránku. Takové odkazy počítačoví podvodníci často šíří prostřednictvím nevyžádaných e-mailů.

Uživatelé by proto s aktualizací na nejnovější verzi neměli z bezpečnostních důvodů otálet. Stahovat poslední verzi Firefoxu s pořadovým číslem 37 je možné prostřednictvím následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám