Hlavní obsah

Nová aplikace má propojit básníky na celém světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová iniciativa na podporu poezie nazvaná Poetizer byla v sobotu představena na literárním podvečeru v Památníku národního písemnictví v Praze. Stejnojmenná aplikace pro platformu Android umožňuje, aby jejím prostřednictvím mohli básníci zveřejňovat svá díla.

Foto: archív tvůrců

Ukázka aplikace Poetizer

Článek

"Aplikace zároveň propojuje básníky po celém světě. Vytváří pro ně prostor, který mohou sdílet se čtenáři a získávat tak zpětnou vazbu ve formě 'like' či finančních příspěvků. Aplikace je zdarma ke stažení pro Android na Google Play," řekl její iniciátor Lukáš Sedláček z European Leadership & Academic Institute (ELAI). Od roku 2010 se jako výkonný ředitel zabývá projekty pro podporu vzdělávání, kreativity, podnikání, startupů a inovací.

Sedláček psal básně od svých deseti let, ale nikdy prý ani nepomyslel, že by je mohl publikovat. "Nejsem asi jediný, kdo si píše básně jen tak a postrádá prostor, kde je zveřejnit. Poetizer právě takový prostor nabízí. Kdokoliv může nyní zadarmo publikovat své básně, a to přímo ze svého mobilního telefonu," řekl.

Poetizer podle něj nabídne i prostor pro navazování kontaktů s básníky po celém světě, budování si okruhu vlastních fanoušků a sdílení básní dál, například prostřednictvím sociálních sítí. "Byl bych velmi rád, kdyby díky Poetizeru zažila poezie globální renesanci," dodal Sedláček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám